ŠKM Banda po osmih letih zopet v Srbiji!

Prekmurska post-jazz zasedba ŠKM Banda se je pred kratkim vrnila s krajše in uspešne turneje po Srbiji. Virtuozni instrumentalni četverec se je tja po osmih letih odpravil na povabilo organizatorjev festivala ambientalne in etno glasbe Karusel. Omenjeni festival, ki se sicer odvija v Čačku, že nekaj let gosti tudi slovenska imena, letos pa je ta čast pripadla Beltinčanom. Nekaj vtisov z lepo sprejetega nastopa v Čačku si od približno 16. minute naprej lahko ogledate v videu na TEJ POVEZAVI.

 

Zasedba je pot nadaljevala v prestolnici v Domu Omladine. Bend je pred slabim desetletjem tam že koncertiral z Markom Brecljem, “tokrat pa smo nastopili v sklopu koncertov na zidiću, torej zunaj, na glavni ulici. Glede na to, da smo pripravili mimoidoče do tega, da so se ustavili in spremljali koncert, je bil koncert kar uspešen,” o beograjskem nastopu pravi bobnar ŠKM Bande Jernej Sobočan.

skm-kalemegdan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŠKM Banda, Kalemegdan, 2007 VS 2016 (foto: Štefan Kovač Marko)

 

Srbska turneja se je zaključila s koncertom v Kragujevcu v tamkajšnjem klubu SKC. Kot pravi Jernej, je šlo za “še najbolj klubski koncert v petih dneh Srbije. Obisk je bil za poletni torek presenetljivo dober, skratka, super zadnji večer turneje. Tale mini srbska turneja nas je tako navdušila, da smo se odločili, da se zopet malo bolj posvetimo “Balkanu”. Tako so za september že v teku dogovori za nastope v Zagrebu v Jazz baru Bachus in American baru v Umagu.”

 

Poleg nastopov v tujini boste ŠKM Bando in njihov intriganten preplet post-rockovskih zvokov, jazzovskih prvin in prekmurske etno melanholičnosti ujeli tudi na številnih domačih odrih. Z DJ setom bodo nastopili na praznovanju polnoletnosti založbe KAPA, koncertirali pa bodo na obletnici murskosoboškega kluba MIKK, na festivalu Solar Pulse Music in še kje.

 

Novice o zasedbi in založbi spremljajte na:

TWITTER FEED


Loading