RED FIVE POINT STAR PONOVNO NAVDUŠILI FRANCOZE

Red Five Point Star so minuli vikend že petič gostovali v Franciji, kjer so nastopili na peti obletnici pariške organizacije “Alors, on le fait!?“ (AOLF), ki je nastala z idejo o povezovanju francoske glasbene scene z glasbeno sceno republik bivše Jugoslavije. V organizaciji AOLF so med drugim od slovenskih skupin v Franciji gostovali še Moveknowledgement in Intimn Frizurn, od številnih skupin s področja bivše Jugoslavije pa so v Franciji največji vtis pustili ravno Red Five Point Star, ki se v Francijo vračajo konstantno, posamezni člani pa gostujejo celo na novi plošči popularnih Francozov Joke.

Red Five Point Star so tokrat v družbi Joke in hrvaških Antenat nastopili v prestižni dvorani Paul Bailliart de Massy v Pariz, ki je v vseh pogledih primerljiva z ljubljansko dvorano Kino Šiška. Polno dvorano so Red Five Point Star brez težav spravili na noge, vrhunec pa ponudili s podporo vokalista Joke ob izvedbi skladbe Our Van.

Red Five Point Star so z nastopom v Parizu v svojem slogu sklenili letošnje mednarodne turneje, na katerih so odigrali 48 koncertov v Južnoafriški Republiki, Swazilandu, Botswani, Nemčiji, Avstriji, Latviji, Poljski, Češki, Slovaški, Madžarski, Franciji in Hrvaški, naslednje leto pa bo še bolj pestro, saj bo tretji studijski album trboveljskih skankovcev izšel pri največji ameriški založbi ska glasbe Megalith Records.

 

Video vtisi:

Red Five Point Star – Girl From The Moon, Skank Down

Red Five Point Star feat. Julien – our VanTWITTER FEED


Loading