Red Five Point Star z Big bandom Vrhnika na zaključku Trnfesta!

For our foreign readers: Red Five Point Star are hitting Trnfest with Big band Vrhnika! 

31. 8. 2013, 20:30 @ KUD France Prešeren, Trnfest

Zasedba Red Five Point Star letos ne praznuje 15 let obstoja. Čeprav je stara 15 let, so njeni člani še vedno polni elana. Kljub etiketi – ska bend, so glasbeno vedno koketirali z različnimi žanri. Rokenrol je najbrž tista prava baza, z odmiki v rockabilly, swing, ska punk, latino in seveda punk, kot življenjska drža. Vse to se odraža v treh studijskih izdelkih – “In Color” (KAPA Records, 2005), “Stepping Out” (KAPA Records, 2007) in “Worst Case Scenario” (KAPA Records/Megalith Records, 2011) in albumu “Live!” (Kapa Records 2010), ki je bil leta 2009 v celoti posnet prav na Trnfestu.

Red Five Point Star že od prvenca premika meje. Bend se je podal na obsežno odisejado, na kateri je precej turnej odigral v mednarodnem prostoru. Glavni preskok se je zgodil leta 2006, ko je zasedba na pobudo francoske organizacije AOLF sodelovala na mednarodni turneji – od Pariza do Albanije. Temu so namreč sledile številne turneje po Franciji in širšem Balkanu, samostojne evropske turneje, številni festivali in kasneje dve rekordni turneji v Južnoafriški Republiki z nepozabljivimi izleti v eksotična Swaziland in Bocvano.

Mednarodno aktivnost in glasbeni talent benda je opazil tudi Robert “Bucket“ Hingley, frontman The Toasters, ki je RFPS povabil na testno evropsko turnejo, kot predskupino svojemu bendu. Zasedba je test končala z odliko. Temu je seveda sledil izid plošče pri ameriški založbi Megalith Records. Album Worst Case Scenario je tako izšel na obeh straneh Atlantika, ob izidu pa je zasedba The Toasters, Red Five Point Star povabila tudi na turnejo v ZDA.

Red Five Point Star se je aranžmajsko vedno približeval zvoku big banda, po petnajstih letih ustvarjanja pa je prišel pravi trenutek, ko bodo to nadgradili v polnokrvni zasedbi z Big bandom Vrhnika.

ATTEND HERE



UPCOMING SHOWS




TWITTER FEED


Loading