HAIKU GARDEN S PRVO IZDAJO POSTAVLJA SHOEGAZERSKI MEJNIK V SLOVENSKI GLASBENI ZGODOVINI

HAIKU GARDEN S PRVO IZDAJO POSTAVLJA SHOEGAZERSKI MEJNIK V SLOVENSKI GLASBENI ZGODOVINISlovenska alternativna glasbena zgodovina doživlja žanrski mejnik. Zabijajo ga shoegazerski mladci Haiku Garden kot prvi takšni predstavniki stila, ki ga je utemeljila zasedba My Bloody Valentine. Ljubljanski četvorec bo v četrtek, 12. 5., povil svojo prvo izdajo, imenovano Waver, ter jo predstavil na istodnevnem promocijskem koncertu v okviru Domorodnih četrtkov v Gala Hali.

 

Haiku Garden so pred dobrim letom osvežili sceno s svojimi zidovi lebdečega kitarskega ruženja, spevnimi melodijami in prelepimi atmosferami. Nase so predvsem opozorili kot predskupina hrupnih večernikov Mile me deaf in kot maratonci Klubskega maratona Radia Študent (čeprav so igrali tudi drugod). Prezrli jih niso niti številni mediji; Simon Vene jih je za Dnevnik označil za sodobne Beatle:

 

»V zlivanju z glasbo se mi je utrnila bogokletna misel: »In če bi danes začeli ustvarjati liverpoolski čudežni dečki, bi se verjetno imenovali Haiku Garden.« Uf!«

 

Izdajo s pomenljivim naslovom Waver, ki ga je posnela in zmiksala zasedba skupaj z Gregorjem Bajcem, master je napravil Jake Reid (Static Daydream, Wildhoney …), vizualno pa ga zmaterializiral nagrajeni ilustrator Matija Medved, bo pospremil promocijski koncert. Ta se bo odvil v okviru Domorodnih četrtkov na dan izdaje, torej v četrtek, 12. 5., ob 21:00 v Gala Hali.

 

Waver izdaja domača založba KAPA Records (http://kaparecords.com/). Izšel bo na CD-ju in na kaseti, ki ju boste lahko kupili na koncertu, digitalno pa bo na voljo tudi brezplačno na KAPInem Bandcampu (http://kaparecords.bandcamp.com/) in pri številnih ponudnikih pretočnih storitev (Spotify, Apple Music, Google Music, Deezer …).

____________________

FB event: https://www.facebook.com/events/204506169933663/

 

Haiku Garden na spletu:

Facebook: https://www.facebook.com/HaikuGardenBand

Soundcloud: https://soundcloud.com/haiku-garden

Snemanje v studiu Radia Študent:

Skladba »Rew«: https://www.youtube.com/watch?v=yDAOzozokK4

Skladba »Roundelay«: https://www.youtube.com/watch?v=M_mkLLej5NM

 

KAPA Records na spletu:

Spletna stran: www.kaparecords.com

Facebook: https://www.facebook.com/kaparecords

Bandcamp: http://kaparecords.bandcamp.com/



UPCOMING SHOWS




TWITTER FEED


Loading