RED FIVE POINT STAR

Booking: info@kaparecords.com
Web
Facebook
Myspace
You Tube

  • Leta 1998 so RFPS začeli kot punk rock trio, a so v njihovo glasbo kmalu začeli vnašati elemente skaja, surfa,… ter iskali nek svoj, originalen in izviren zvok. Trio je kmalu zrastel v sekstet in poleg koncertov v Sloveniji skoraj istočasno začel koncertirati tudi zunaj njenih meja.
  • Prvič so opozorili nase leta 2001 s prijavo na natečaj glasbenih skupin in samostojnih glasbenih ustvarjalcev »Kdo bo osvojil Triglav«, kjer so izmed 149 prijavljenih ustvarjalcev prišli v finale. Leta 2002 je sledila »Pick up ska 2002« turneja po vseh večjih slovenskih klubih, hkrati pa je bila izdana tudi zgoščenka, na kateri so sodelovali kot najperspektivnejša slovenska ska zasedba. Njihove skladbe pa so bile med drugim tudi na kompilaciskih ploščah kot so »Ska factor positive« (kompilacija vseh prepoznavnejših ska zasedb iz območja nedanje Jugoslavije), »Mochvara« (kompilacija legendarnega zagrebškega kluba, kjer so RFPS imeli svoj prvi koncert zunaj Slovenije),… Leta 2005 pa so pri založbi KAPA Records izdali svoj dolgo pričakovani debitantski album »In Color«, ki je bil do konca leta 2006 razprodan, sedil pa mu je drugi album z naslovom »Stepping out«, prav tako izdan pri KAPA Records, novembra 2007.
  • V teh letih so Red Five Point Star nastopali po Sloveniji, Hrvaški, Franciji, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Madžarski, Srbiji in Črni Gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Kosovem, Bulgariji,… Prav tako so nastopili na vseh večjih festivalih v Sloveniji (Soča Reggae Riverslpash (2003), Rock Otočec (2001, 2003)), Hrvaški (Viva la pola, Seasplash), Srbiji (Subotica Trenchtown Festival)… povabljeni so bili na turneje Exchange tour (2006, 2007) (mesec dni trajajoče turneje po Franciji ter Balkanu, kjer so med drugim sodelovali z francoskimi glasbeniki, z njimi snemali, ter nastopali), ter imeli tudi samostojne turneje po Franciji, Hrvaški, Sloveniji….
  • Med drugim pa so bili povabljeni tudi kot t.i. »open act« za svetovno znane zasedbe kot so The Toasters, New York Ska – Jazz Ensemble, Royal Crown Revue, Fishbone, Ozomatli,…Red Five Point Star so se uveljavili predvsem kot koncertni band, ki je rezultat deset letnega nastopanja v živo, ter stotine odigranih koncertov.  Še vedno ustvarjajo unikatno glasbo, ki je zmes skaja, swinga, rockabillya, modernega jazza, kubanskih ritmov ter brazilske glasbe, pod vplivom punk-rocka.

Diskografija:
– In Color, 2005 (Kapa Records)
– Stepping Out, 2007 (Kapa Records)
– Live!, 2010 (Kapa Records)
– Worst Case Scenario, 2011 (Megalith Records, Kapa Records)

REVIEWS (Worst Case Scenario):
TIME MACHINE MUSIC (cro) 8/10
ROCKONNET (slo)
ROCKLINE (slo) 4/5
ODZVEN (slo)
PROFANITY (slo)

UPCOMING EVENTS :                                                                

  • No upcoming events
AEC v1.0.4TWITTER FEED


Loading