Concert and release date:

24. 11. 2011, 21h @ Gala hala, Ljubljana

support: Rude Skankers (Trbovlje)

Entrance + CD: 10 €; RESERVATIONS

 

 

Worst Case Scenario is the title of a new, third studio effort by our SKAnkers Red Five Point Star. It’s released on both sides of the Atlantic, for Megalith Records in America, and for Kapa Records in Slovenia.

Morda se nova plošča imenuje Worst Case Scenario, a je bila realna zgodba še hujša. Red Five Point Star so namreč po dveh albumih (In Color, Kapa Records 2005 in Stepping Out, Kapa Records 2007), koncertnem ploščku Live!, evropskimi in južno afriški turneji, morali še v Ameriko. Povrhu vsega tam pravkar koncertirajo z eno najvplivnejših ska zasedb na svetu – z Američani The Toasters. Za nameček pa so bili primorani novo ploščo izdati prav v Ameriki pri založbi Megalith Records.

Zgodba gre nekako takole. Američane The Toasters vse od leta 1981 poganja frontman Robert „Bucket“ Hingley, ki je leta 1983 ustanovil tudi eno najvplivnejših ska založb – Moon Ska Records. Ta je do začetka 90-ih zrasla v prominentno založbo, na kateri so svoja dela poleg The Toasters objavljali še New York Ska Jazz Ensemble, The Slackers, Hepcat, The Scofflaws, Mustard Plug in mnogi drugi. Založba je z izdajami kompilacij skrbela tudi za promocijo ostalih zasedb, kot so Less Than Jake ali Allstonians, na nekaterih kompilacijah Moon Ska Records pa so izšli celo prvi posnetki zasedbe No Doubt. Zaradi vpada prodaje cd plošč je Moon Ska Records leta 2000 zaprla svoja vrata, Bucket pa je tri leta pozneje ustanovil novo znamko, Megalith Records, ki je nasledila poslanstvo Moon Ska Records in danes skrbi za izdaje The Toasters, New York Ska Jazz Ensemble, Victor Rice, Eastern Standard Time, Mr. T Bone, Bomb Town, Westbound Train, Rotterdam Ska Jazz Foundation in drugih.

Bucket je tako Red Five Point Star povabil k sodelovanju, ti pa so v zadnjem letu posneli svoj tretji studijski album, ki je pri založbi Megalith Records izšel 11. oktobra, izid plošče pa pravkar krepi tudi ameriška turneja, na kateri so se RFPS pridružili veliki turneji The Toasters ob 30. obletnici njihovega delovanja.

Worst Case Scenario torej ostaja le naslov plošče, ta pa bo v Sloveniji prvič v živo zazvenela v četrtek, 3. novembra, v ljubljanskem klubu Gala hala. Takrat Worst Case Scenario izide tudi v Sloveniji.

WEB: www.redfivepointstar.com
MUSIC: www.myspace.com/redfivepointstar
GALA: www.galahala.com

Brezplačen prenos prvega singla Trbowska:
http://kaparecords.bandcamp.com/track/trbowska


Loading